Traces AIR Antwerpen

Bert Jacobs

sep 2014 tot nov 2014
1987 woont en werkt in Brussel

In het kader van het jaarlijkse uitwisselingsprogramma met de Kulturbunker in Frankfurt werd Bert Jacobs uitgenodigd voor een residentie van drie maanden in Frankfurt am Main.

Bert Jacobs werkt met driedimensionale installaties, tekeningen, grafiek en foto’s. Zijn werk vertrekt vanuit gevonden voorwerpen of een gevonden situatie. In zijn tekeningen creëert hij driedimensionale abstracte en concrete ruimtes die vaak ook een driedimensionale uitwerking krijgen. Het resultaat is een installatie die deels beschilderd, deels fysiek het midden vindt tussen een tekenkundig perspectief en een tastbare uitvoering. Bert Jacobs gebruikt zijn installaties ook als een reden om er muziekconcerten en performances met collega kunstenaars te organiseren. Op deze happenings lopen beeldende kunst, muziek en performance naadloos in elkaar over.

Bert Jacobs studeerde vrije grafiek aan het KASK in Gent. Zijn werk was te zien in de volgende tentoonstellingen (een selectie): Minor Demons and Solar Shades, Brussel, 2014; Onder de loep, Emil van Dorenmuseum, 2013; Off Paper, Antwerpen, 2013; Het alibi van de representatie, Oude Bib, Gent, 2013; La fête du people, LABDO, 2012; Cludwatchingcinema for 10, Het Paleis, Antwerpen, 2012.