Traces AIR Antwerpen

Antoine Van Impe

mrt 2014
1979 Woont en werkt in Luik

Antoine Van Impe werd uitgenodigd voor een residentie van één maand in AIR Antwerpen in het kader van het uitwisselingsproject Het Kanaal/ Le Canal.

Het werk van Antoine Van Impe manifesteert zich in verscheidene vormen, maar kent zijn oorsprong steeds vanuit een opzettelijke obsessie met een gemeenschappelijk entiteit zoals een Gestalt, object, woord, sensatie, gevoel of idee. Dit onderwerp wordt verbogen en gedeconstrueerd aan de hand van een accumulatie van beelden, acties en representaties. Door middel van eenzame brainstormsessies en daarmee gepaard gaande notities wordt dit materiaal verzameld. Vele van zijn projecten, zoals “La_fabrique_des_chaises’, hebben geen einde en worden doorlopend nieuwe beelden en objecten gecreëerd die aansluiten bij het voorgaande.

Antoine Van Impe studeerde af met een master aan de Academie voor Schone Kunsten in Luik. Antoine Van Impe werd uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen: La_fabrique_des_chaises, Flux Galerie, Luik, 2012; La_fabrique_des_chaises, Galerie Nadja Vilenne, Luik, 2011. Daarnaast werd zijn werk getoond in de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): Brainbox3 Unit3, Croxhapox, Gent, 2013; Ars Justicia, Exposition/inauguration du nouveau palais de justice, Luik, 2012; Pavillion aux arts, etc, curated by Jacques CHarlier, Walkenraedt, 2012; T-time, MAMAC, Luik, 2009; Le(s) moi(s) de Lizène, M HKA, 2009.