Traces AIR Antwerpen

Ania Soliman

jan 2015 tot apr 2015
1970 geboren in Warschau, woont en werkt in Parijs en New York

Ania Soliman werd uitgenodigd in het kader van de eerste editie van het LODGERS-programma, een samenwerking tussen het M HKA, AIR Antwerpen en MER Paper Kunsthalle uit Gent. Tijdens de residentie ontwikkelt Ania Soliman een aantal nieuwe werken start ze met een nieuwe kunstenaarspublicatie, in samenwerking met MER Paper Kunsthalle.

Het werk van Ania Soliman is het resultaat van een tekenkundig onderzoek in de antropologie, waarbij ze gebruik maakt van verschillende types tekeningen (het spoor/ het ontwerp/ de diagram), video, tekst en installatie. In haar meest recente installatie werkte ze met objecten uit verscheiden antropologische collecties, waarbij de structuur van deze collectie het onderwerp vormde van verder onderzoek.

Ania Solima bezocht de universiteit van Harvard en Columbia en het Whitney Independent Study Program in New York. Zij werd uitgenodigd voor de volgende solo tentoonstellingen (een selectie): Semiwild – or unlimited desire, Museum der Kulturen, Basel, 2014; Biohazards, Drawing Center, New York, 2010. Daarnaast was haar werk onder andere te zien tijdens de Whitney Biënnale in New York in 2010.