Traces AIR Antwerpen

[Resonating Spaces] donderdag 16 maart 2017, 10.00

[Resonating Spaces] wil kunstenaarsresidenties en werkplaatsen voor kunstenaars in de kijker zeten. Deze werkvormen bestaan apart, maar zitten soms ook verweven in één organisatie. Zowel residenties als werkplaatsen spelen een duidelijke en belangrijke rol in het kunstenlandschap en bieden ruimte en mogelijkheid aan (jonge) kunstenaars om hun praktijk verder te ontwikkelen.

Doel van de dag is om in te gaan op de rol en de betekenis van kunstenaarsresidenties en werkplaatsen, in de eerste plaats in België en Nederland. Dit zowel voor beginnende als in hun loopbaan gevorderde kunstenaars. Het belang van residenties en werkplaatsen wordt vanuit verschillende perspectieven belicht door keynotes en getuigenissen. De ervaringen van de kunstenaar en die van de residentie/ werkplaats komen aan bod, net als de ruimere context waarbinnen residenties en werkplaatsen functioneren. Daarnaast is er een ontmoetingsmoment waar deelnemers kunnen kennis maken met een aantal residenties en werkplaatsen uit Vlaanderen en Nederland.

[Resonating Spaces] is gericht op kunstenaars, masterstudenten en alumni van de kunstopleidingen, docenten uit het hoger kunstonderwijs, professionele actoren uit de kunstwereld en beleidsverantwoordelijken. 

Programma

10u00 Onthaal
10u30 Inleiding door Philippine Hoegen
10u40 Keynote presentatie 'Residencies and Future Cosmopolitics' door Taru Elfving (Frame Contemporary Art Finland, Helsinki/Londen)
11u10 Conversatie tussen Hebe Verstappen (@ Textielmuseum & - Lab, Tilburg) en Samira Boon (Studio Samira Boon, Amsterdam/Tokyo)
11u40 Conversatie tussen Caroline Dumalin (WIELS residency, Brussel) en Ghislaine Leung (kunstenaar, Londen)
12u10 Debat gemodereerd door Philippine Hoegen
13u00 Lunch en Meet & Greet, informele ontmoetingen met werkplaatsen en residenties
16u00 Einde

Organisatie 
[Resonating Spaces] is een initiatief van het Frans Masereel Centrum, Kunstenpunt, LUCA School of Arts en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en dit in samenwerking met AIR Antwerpen en Platform Werkplaatsen.

Plaats en Tijdstip
LUCA School of Arts, Campus Brussel
10u – 16u

Inschrijven
Deelname is gratis. Verplicht inschrijven via luca-arts.be

Meer informatie
Neem contact op met Lissa Kinnaer via lissa@kunsten.be