Traces AIR Antwerpen

The Living Room: Romana Drdová & Sidney Aelbrecht

woensdag 28 maart, 17-21h

The Living Room, Kielsevest 23-25, 2018 Antwerpen

Kunstenaars Romana Drdová (CZ, °1987) en Sidney Aelbrecht (BE, °1990) nemen deel aan de jaarlijkse uitwisseling tussen AIR Antwerpen en de MeetFactory in Praag. Tijdens deze uitwisseling verblijven de residenten drie maanden in AIR Antwerpen én drie maanden in Praag. Naar aanleiding van het einde van de residentie in Antwerpen organiseert AIR Antwerpen een duo-presentatie van de beide kunstenaars in The Living Room. 

Net als twee planeten die in de verte rond elkaar cirkelen, maar wel in het zelfde universum, presenteren Romana en Sydney twee aparte installaties in één ruimte: de installatie van Sidney bestaat uit een reeks nieuwe schilderijen, een platenspeler en zijn persoonlijke platencollectie. Romana toont een presentatie van objecten, geïnspireerd op de etalages van juwelenwinkels, hieroglyfen op voetpaden en barokke elementen gevonden in de stedelijke omgeving rond de residentie. 

Zij-aan-zij vormen deze werken een dialectische omgeving waarin de blik, het sympolische en zintuiglijke de toon zetten.