Traces AIR Antwerpen

Catalogue Release: State of the City

Cataloguspresentatie: State of the City
vrijdag 16 december
19 uur, basis e.V. Frankfurt am Main

In het kader van het uitwisselings- en tentoonstellingsproject State of the City/ Zustand der Stadt/ Staat van de Stad werd ook een catalogus geproduceerd.

Deze publicatie belicht het productieproces van dit project en meer bepaald de residenties die aan de uiteindelijke tentoonstelling voorafgingen. De publicatie onderzoekt hoe de beeldende kunstenaars omgingen met de diverse sociale, gemeenschappelijke, economische en geografische aspecten van de steden Antwerpen, Frankfurt am Main en Rotterdam. Daarnaast presenteert en onderzoekt deze publicatie de werkein uit de tentoonstelling. Ook bevat State of the City enkele bijdragen van schrijvers die vanuit hun perspectief de invloeden van de stad weergeven.

Het project 'State of the City' werd geïnitieerd door AIR Antwerpen in samenwerking met AIR_Frankfurt, foundation Charlois aan het Water/ Rotterdam en basis e.V. naar aanleiding van Gastlanden België en Nederland op de Frankfurter Buchmesse 2016.

State of the City
112 bladzijden
uitgegeven door basis e.V.
ISBN: 978-3-9812487-3-9
prijs:18 euro

met tekstbijdragen door: Wim van der Celen, dr. Ina Hartwig, Dirk Hülstrunk, Maarten Inghels, Hester Knibbe, Kathrin Meyer, Bart Moeyaert, Christin Müller, Ine Pisters, Alan Quireyns, Felix Rühofer and Kamiel Verschuren.