Traces AIR Antwerpen

VACATURE: Coördinator

Ter versterking van haar organisatie is AIR Antwerpen op zoek naar een coördinator: 

AIR Antwerpen vzw - www.airantwerpen.be - is een internationale residentie te Antwerpen voor beeldende kunstenaars. Als onafhankelijke partner in een internationaal netwerk biedt AIR Antwerpen voornamelijk aan buitenlandse kunstenaars tijdelijke werkverblijven aan in specifieke en geprospecteerde omgevingen en met geselecteerde partners. Zij organiseert uitwisselingen, zet samenwerkingen op en werkt een visueel programma uit. De organisatie waakt over een unieke en experimentele identiteit en zorgt voor een consistent kwalitatief en scherp aanbod van kunstenaars, partners en projecten. AIR Antwerpen werkt intensief samen en deelt haar kantoren met Studio Start vzw die in Antwerpen werkruimte en een ondersteunend werkruimtebeleid voor kunstenaars en creatieve ondernemers ontwikkelt.

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Als coördinator sta je, onder leiding en ben je rechterhand van de artistiek en algemeen directeur, in voor de werking van de vereniging. Dit bestaat uit het onthalen van de kunstenaars in residentie, de gestructureerde ondersteuning tijdens hun verblijf, de praktische uitvoering van het artistiek programma. Je houdt de dagelijkse inhoudelijke en zakelijke administratie bij, bereidt de boekhouding voor, verzorgt de relatie met de Vlaamse en lokale overheid en de raad van bestuur, verzorgt de communicatie van de vereniging en de archivering van haar activiteiten.

PROFIEL

Je bent gebeten door hedendaagse beeldende kunst, beschikt eventueel over ervaring in de organisatie van beeldende kunstprojecten, beschikt over een sterke culturele bagage en excelleert in het schrijven van goed doordachte teksten.  Je bent uitgesproken sociaal vaardig en communicatief, flexibel en praktisch ingesteld en kan je zelfstandig organiseren, en wordt niet afgeschrikt door occasioneel avond- of weekendwerk. Je bent zeer taalvaardig in Engels en Nederlands, en beheerst ook Frans of Spaans.

HET AANBOD

Wij bieden een boeiende en afwisselende functie binnen een geëngageerde team in een zeer dynamische, artistieke en internationale omgeving aan met start vanaf 1 maart 2017. De verloning gebeurt volgens paritair comité 329.01 voor een bezetting van 3/5 die kan uitgebreid worden tot 4/5.

SOLLICITEREN

U kan zich tot en met donderdag 15 december 2016 kandidaat stellen door een motivatiebrief en cv te sturen naar info@airantwerpen.be en alan@airantwerpen.be. De gesprekken vinden plaats vanaf dinsdag 9 januari 2017.