Traces AIR Antwerpen

The Living Room: Aura Rico

Aura Rico onderzoekt de relatie tussen het individu, de stad en de reis; De reis als in een weg afleggen, bij wijze van methode om dop een persoonlijke en artistieke manier te transformeren. de vreemde blik produceert een reeks beelden waarbij de stad laag per laag wordt onderzocht. Verschillende beschouwingen en diverse reflecties fungeren als metafoor voor een kijken dat voortdurend transformeert, dat constant in beweging is en onbepaald.

Rico's eerste experiment met fotografie is zowel te zien tijdens The Living Room op AIR Antwerpen op 21 november en als een tijdelijke installatie in het raam van Rotterdamstraat 82 van 21 november tot 21 december.

Aura Rico studeerde af als master in de visuele kunsten aan de Universiteit Javeriana in Cali. Ze was uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen: Negligencia, Centro Cultural de Cali, Cali, 2016; Transurbancia, oscilar de adentro hacia afuera, Pontificia Universidad Javeriana, Cali, 2016; Transhumancia, The Office, Cali, 2016. Haar werken werden ook getoond in de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): Arte Nomada 2018, Galeria Arte Nomada, Ciudad Sabre, Panama, 2018; PIW + 2 Extractos de una cultura visual, Galerie Neebex, Bogota, 2017; Proyecto-scriptie, Museo de Arte Contemporaneo MAC, Bogota, 2016; Ala, Alianza Francesca, Cali, 2015.

De residentie van Aura Rica maakt deel uit van een uitwisseling tussen Lugar A Dudas, Cali, Colombia en AIR Antwerpen. Marc Buchy verbleef gedurende drie maanden in Lugar A Dudas.