Traces AIR Antwerpen

i-Portunus open oproep

i_Portunus > Pilootproject voor een nieuw cultureel mobiliteitsplan (beeldende kunst en podiumkunsten) in Creative Europe landen.

i-Portunus is een pilootproject dat diverse aanpakken onderzoekt in de ondersteuning van korte-termijn mobiliteit voor kunstenaars en kunstprofessionals tussen Europese landen.

De Europese Commissie overweegt de lancering van een grootschalig initiatief om individuele kunstenaars en kunstprofessionals 'flexibele, korte termijn en resultaatgerichte mogelijkheden aan te bieden': te bewegen tussen Europese landen*, nieuwe publiek en nieuwe samenwerkingen te ontwikkelen, inspiratie en mogelijkheden te vinden, en zo optimaal gebruik te maken - en bij te dragen tot - Europa's diverse culturele ecosystemen.

Tussen april en september 2019 lanceert het consortium**, bevoegd voor het testen van dit nieuwe programma, drie open oproepen, evalueert de ingezonden aanvragen en ondersteunt de mobiliteit van geselecteerde kunstenaars en kunstprofessionals (uit de beeldende kunst en podiumkunsten, met name theater en dans).

De eerste open oproep is gelanceerd met als deadline 15 mei.

Voor meer informatie en de online aanvraag: www.i-portunus.eu

* Creative Europe landen: alle EU lidstaten en Albanië, Armenië, Bosnië-Herzegovina, Georgië, IJsland, Kosovo, Noorwegen, Moldavië, Montenegro, Noord-Macedonië, Servië, Tunesië en Oekranië.

**i-Portunus is toegepast in naam van de Europese Commissie, door Goethe Institut in Consortium met het Institute Français, Izolyatsiaand Nida Art Colony of Vilnius Academy of Arts.