Traces AIR Antwerpen

Antwerp Art Weekend: Maurice Doherty and Ksenija Jovisevic

The Living Room: Maurice Doherty and Ksenija Jovisevic

Tijdens het Antwerp Art Weekend 2018 presenteert AIR Antwerpen in The Living Room een groepstentoonstelling met kunstenaars Maurice Doherty en Ksenija Jovisevic, beiden huidige residenten in AIR Antwerpen.

Beide kunstenaars delen een gelijkaardige interesse voor de alledaagsheid van het bestaan. Bij Maurice Doherty manifesteert zich dit in het onderzoeken van onze alledaagse handelingen en activiteiten. In het werk van Ksenija Jovisec is het de focus op grenzen in onze werkelijkheid en hoe we ons verbeelden wat achter die grenzen ligt. Hoe de toekomst met verbeelding omgaat, terwijl het verleden een constructie van het geheugen wordt.

Maurice Doherty (°1972, IRL) is conceptueel videokunstenaar. Hij creëert interventies en acties zowel voor de camera in zijn studio als in de publieke ruimte. Door het gebruik van herkenbare media zoals neontekens, advertenties in kranten en ballonnen verstuurt Maurice Doherty subtiele berichten in de wereld. Hij gebruikt humor als een communicatiemiddel om deze vaak dubbelzinnige en ironische boodschappen zo breed mogelijk te verspreiden.

Ksenija Jovisevic’s (°1988, RS) artistieke praktijk ontstonden uit tekeningen en schilderijen en evolueerden snel naar fotografie, film en installaties. In één van haar project focust zij op licht gevoelige affectieve stoornissen. Tijdens haar residentie zet Ksenija Jovisevic haar reeks Somewhere.Over verder. Deze reeks baseert zich op de vraag wat we ons inbeelden dat achter onze persoonlijke grenzen ligt en hoe het begrip grens in verschillende contexten en culturen verandert.