Traces AIR Antwerpen

David Armstrong Six

feb 2015 tot mei 2015
1968 Bellevillie

David Armstrong Six is uitgenodigd voor een residentie van drie maanden in AIR Antwerpen. Tijdens deze werkperiode werkt hij aan een nieuwe publicatie met als vertrekpunt een nieuwe reeks van 12 sculpturen.

De praktijk van David Armstrong Six bestaat voornamelijk uit sculptuur. Zijn beelden hebben het allure van een bricolage, bestaande uit een gevonden voorwerpen, afgietsels en de mallen die voor het afgieten gebruikt worden. Deze sculpturen vertrekken zowel van de kunsthistorische achtergrond van modernistische sculptuur als van de alledaagse realiteit van de kunstenaar. Zij zijn het resultaat van een intensief productieproces waarbij David Armstrong Six gelijkenis vertoond met die van de schilder die op verschillende doeken tegelijk werkt. Het schrijven van poëzie en het lezen van filosofie laten David Armstrong Six toe afstand te nemen om te reflecteren over zijn eigen werkproces en de titels voor de individuele werken en de reeks te distilleren.

David Armstrong Six werd uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen (een selectie): Brown Star Plus One, Parisian Laundry, 2013; Three known points, MOCCA, Toronto, 2013; Lettre Sur Aveugles, Kunstlerhaus Bethanien, Berlijn, 2012; Daarnaast werd zijn werk tentoongesteld in de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): Shine A Light: Canadian Biennial, National Gallery of Canada, Ottawa, 2014; Hunter and Cook, projects, Night Gallery, Los Angeles, 2011; Rien ne se perd, rien ne se crée, tout se transforme, Musée d’art Contemporain de Montréal, 2008; The cave and the Island, White Columns, New York, 2004; I wanna be a popstar, Loop-Raum für aktuelle Kunst, Berlin, 2004; In through the out door, the Power Plant, Toronto, 2002; Yes, we’re excerpts, Andrew Krebbs, New York, 2002.